Binnen de Fitfactorij is het verzorgen en fit houden van je lichaam erg belangrijk. Dit doen wij op verschillende manieren. Een fijn onderdeel binnen ons aanbod zijn onze yogalessen. Er worden verschillende vormen aangeboden.

Of je nou wil werken aan je spierkracht, uithoudingsvermogen, mobiliteit of komt voor de ontspanning, met de verschillende yogalessen bij Fitfactorij vind je waar je naar zoekt. Yoga is een waardevolle aanvulling op je krachttraining. En andersom. Het is aan te raden alle vormen een keer zelf te ervaren. Op deze manier kun je uitvinden welke bij jou aansluit.

 

HATHA FLOW & HATHA POWER

In Hatha Yoga worden de meeste poses statisch uitgevoerd. Dat wil zeggen dat we wat langer in een bepaalde houding blijven en hier op zoek gaan naar een ‘verstilling’ van lichaam en geest. Door deze verstilling proberen we je een sterker lichaamsbewustzijn te bieden. De statische poses worden afgewisseld met houdingen die elkaar opvolgen, zodat we van de ene naar de andere pose kunnen ‘flowen’. Tijdens een Power yogales werk je aan je fysieke conditie, op spierniveau en cardiovasculair niveau. Een uitdagende workout om niet te onderschatten!

Een actieve les waarin aandacht is voor spierkracht, uithoudingsvermogen, balans, coördinatie en mindfulness.
De Hatha Yoga lessen worden aangeboden op dinsdagavond en woensdagochtend. De exacte tijden kun je in het rooster bekijken. Daar kun je je ook direct inschrijven, nadat je een strippenkaart hebt aangeschaft. Een gratis proefles volgen is ook altijd mogelijk.

YIN YOGA

Tijdens een Yin Yogales blijven we voor een langere periode in een (met name) liggende of zittende houding waarin we onszelf ondersteunen met ‘props’ (kussens, dekens, blokken). Deze ondersteuning is nodig, zodat we tijdens de les onze spieren kunnen laten ontspannen. Door ontspanning te brengen in ons spierweefsel kunnen we het dieper gelegen bindweefsel gaan rekken. Door ons diepere bindweefsel te rekken en strekken verbeteren we niet alleen onze mobiliteit en flexibiliteit, maar kunnen we ook ons herstel en onze gezondheid beïnvloeden.

Yin Yoga verbetert je mobiliteit, de gezondheid van je bindweefsel en helpt je om een beter lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Yoga leert je om jouw unieke kracht (weer) te ervaren, je gezond en ontspannen te voelen. Door ons bewust met de adem te verbinden leren we hoe ons denken rustiger wordt. Zo ontspan je niet alleen lichamelijk maar ook mentaal.

Een perfectie aanvulling en afwisseling op duur- en krachttraining.

NEEM CONTACT OP MET EVA OF TINEKE VOOR MEER INFORMATIE