RNNING

Start Running met Fitfactorij gaat 21 september van start!

In 10 weken 5 km leren hardlopen? Meld je aan voor Start Running!

21 september start er een nieuwe reeks van Start Running. Daarmee maakt Fitfactorij van jou in tien weken een hardloper! Tijdens deze instap hardloopcursus leer je van marathonloper en fysiotherapeut Kim Linstra de basis van het hardlopen. Start Running zorgt ervoor dat we de kans op hardloopblessures zo laag mogelijk houden en dat we een goede basis leggen voor jouw hardloopuren. Zodat jij vooral kunt ervaren hoe leuk hardlopen is. Je hoeft geen abonnement af te nemen; na de cursus kun je lekker zelf verder lopen. Of je kunt instromen binnen onze vaste hardlooptraining > 5 – 10+ km. Heb je al een Small Group Training abonnement? En wil je ook starten met hardlopen? Dan kun je je ook inschrijven voor deze trainingen! 

 


10 WEKEN START RUNNING

  • Geschikt voor ieder niveau
  • 10 gezamenlijke hardlooptraingen
  • 10 zelfstandige loopmomenten; in te plannen wanneer het jou uitkomt
  • Loopschema 0-5 KM voor de wekelijkse zelfstandige trainingen
  • E-book vol tips over voeding, training, kleding en meer
  • Professionele begeleiding van ervaren hardloopster en fysiotherapeut Kim
  • Kosten: € 99,-

2 loopmomenten per week
Je loopt tien weken lang 2 keer per week en aan het einde loop je 5 kilometer (30 a 35 minuten) aan een stuk hard! De cursus is voor mensen met weinig / geen hardloopervaring en we bouwen het langzaam op. Daardoor kan iedereen meedoen en krijg je vooral veel plezier in het hardlopen. En het leukste is: je doet het niet alleen! Want naast een eigen flexibel loopmoment in de week, loop je iedere zaterdag in een gezellige groep op de mooiste plekken van Amersfoort. 1 loopmoment deel je dus zelf doordeweeks in wanneer het jou uitkomt. Je ontvangt daarvoor van ons vooraf een trainingsschema en een e-book vol met tips. In het schema staat per training uitgeschreven wat je gaat doen. Het tweede loopmoment is een gezamenlijke training op zaterdagochtend. Tijdens deze looptraining legt de trainer de nadruk op het aanleren van de juiste looptechniek. Hierdoor worden blessures voorkomen en de juiste hardloopbasis gelegd. De gezamenlijke training start om 9:45 vanaf verschillende mooie plekken in Amersfoort. Deze trainingen vinden plaats op: 21-9 | 28-9 | 05-10 | 12-10 | 19-10 | 26-10 | 09-11 | 16-11 | 23-11 | 30-11. Kun je een keer niet komen op zaterdag dan kun je aan de hand van het schema ook de tweede wekelijkse training zelf lopen. Maar samen lopen is natuurlijk veel leuker.

Aan het einde van deze cursus heb je alle kennis en techniek in huis om probleemloos 5 km hard te lopen.

Start Running E-book
Bij de start van deze cursus ontvang je het Start Running E-book, waarin we al onze kennis  op het gebied van hardlopen met je delen. We vertellen je meer over wat je het beste wel en niet kunt eten voor het lopen. Waar je rekening mee moet houden bij je kleding- en schoenkeuze. En we bieden je een aantal oefeningen aan die je kunt gebruiken als aanvulling op je loopmomenten. In het E-book vind je ook jouw loopschema, waarin per training is aangegeven wat je gaat doen. Het enige wat jij hoeft te doen is te starten. Zin in? Meld je dan snel aan.

Belang van een goede basis
Fitfactorij organiseert al jaren looptrainingen waarin lopers worden gemotiveerd en er veel aandacht is voor techniek en blessurepreventie. Want naast dat hardlopen super leuk is en nog steeds aan populariteit wint, blijkt hardlopen helaas ook een blessuregevoelige sport. De incidentie is erg hoog. De kans dat een hardloper een blessure oploopt is drie keer zo groot als gemiddeld bij sport.

Duizenden lopers krijgen blessures of klachten van het hardlopen omdat ze nooit hebben geleerd hoe het hardlopen moet worden opgebouwd en welke looptechnieken er zijn

Er zijn een veelvoud aan oorzaken aan te wijzen voor het ontstaan, behoud of de terugkeer van een hardloopblessure. Eén van de belangrijkste factoren, voor zowel beginnende als ervaren hardlopers, is de (te snelle) trainingsopbouw. Daarnaast ontstaan klachten vaak vanuit een afwijkend looppatroon, door bijvoorbeeld de looptechniek, de keuze van schoeisel, de ondergrond en de belastbaarheid van het lichaam. Al deze factoren verhogen het risico op het krijgen van hardloopblessure. Met de cursus Start Running zorgen wij ervoor dat we de kans op blessures zo klein mogelijk maken en dat we een goede basis leggen voor jouw hardloopuren. Zodat jij vooral kunt ervaren hoe leuk hardlopen is.

Meld je direct aan of neem voor meer informatie contact met ons op.