Sportmassage zorgt dat de spieren in het lichaam in conditie blijven en snel herstellen na inspanning. Vooral regelmatige en intensieve sporters hebben veel baat bij sportmassage. Let op, een sportmassage is wat anders dan een ‘gewone’ massage die vaak ter ontspanning wordt gegeven.

Sneller herstel door stimulatie van buitenaf
Bij een sportmassage zetten we jouw lichaam aan het werk, bijvoorbeeld om te herstellen of als  voorbereiding op een wedstrijd. Dat doen we door ‘mechanische’ prikkels op het lichaam te geven, ofwel prikkels van buitenaf, door druk of rek. Dit brengt reacties in het lichaam teweeg en leidt zo tot (sneller) herstel en balans in je lijf.

Even technisch…
Hoe dat precies werkt? Sportmassage stimuleert de sensoren die ontstekingsremmende signalen versturen naar de spiercellen. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van energiecentra van cellen, die een belangrijke rol spelen bij genezing. Hierdoor ervaar je minder spierpijn en kan je je vrijer bewegen. Kortom, sportmassage is niet hetzelfde als een gewone ontspanningsmassage. Sportmassage stimuleert reacties in het lichaam waardoor je sneller herstelt. Sportmassage kan ook worden gebruikt om je voor te bereiden op een sportprestatie. Je kunt erop vertrouwen dat onze sportmasseurs professioneel zijn opgeleid en goed weten wat ze doen. Na een massage kan je er weer helemaal tegenaan!

Sportmassage levert je de volgende voordelen op:
• Een verbeterde doorbloeding
• Een verbeterde toe- en afvoer van weefselvloeistoffen (bloed en lymfevaten)
• Een verhoging van de doorlaatbaarheid van vaatwanden
• Een verbeterde stofwisseling
• Een verbeterde spierfunctie
• Een positieve invloed op het welbevinden (krachtgevoel, fitheid, verdieping van de ademhaling, slaapbevordering, stemming en psyche)

NEEM CONTACT OP MET ONS VOOR MEER INFORMATIE