Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Helaas is de kans op klachten of een blessure daardoor ook wat meer aanwezig. Is dit erg? Nee, natuurlijk niet! Sporten is goed voor lichaam en geest. Brengt ontspanning. Houdt je fit en geeft je energie.

Mocht je toch onverhoopt iets oplopen op het voetbalveld, tijdens een tenniswedstrijd of gewoon in de gym, dan zijn wij er voor jou. Wij beginnen met een intake om te kijken naar het ontstaan van je blessure, proberen te achterhalen waarom een blessure nog niet over is gegaan of helpen je een plan op te stellen voor na een eventuele operatie.

Misschien moeten wij je lichaam een handje helpen. Na de intake volgt meestal een lichamelijk onderzoek om te achterhalen of er factoren zijn waar wij als sportfysiotherapeut wat aan kunnen doen om je te helpen herstellen. Wij controleren bijvoorbeeld je beweeglijkheid, je mobiliteit, je kracht en je coördinatie. En dit doen we meestal niet alleen in het gebied waar je pijn hebt. Het menselijk lichaam is een grote keten aan beweeglijkheid en alles staat met elkaar in verbinding. Een knieklacht kan bijvoorbeeld worden veroorzaak door problematiek uit de lage rug. Een elleboogklacht wil nogal eens uit de nek komen.

Wat ons onderscheid van andere therapeuten is dat wij verder kijken dan de locatie van de pijn. Wij analyseren jou gehele bewegingsketen om te achterhalen of er schakels zijn die de blessure veroorzaken of onderhouden. Vinden wij deze schakels, dan gaan we er mee aan de slag.

Wij vormen een diagnose, dat wil zeggen een mogelijk oorzaak voor jou specifieke blessure. En maken samen met jou een behandelplan. Waar nodig maken we gebruik van manuele therapie, dry needling of gerichte training om je pijn te verminderen en je beter te laten bewegen.

Daarna gaan we aan de slag! We proberen op een voor jou leuke en uitdagende manier je kracht, coördinatie en mobiliteit weer op een niveau te brengen waardoor je uiteindelijk weer terug kan stromen in je eigen sport. Wij trainen je sportspecifiek en functioneel, zodat je kunt herstellen tot op je oorspronkelijke sportniveau. En vaak maken we je zelfs fitter.

NEEM CONTACT OP MET ONS VOOR MEER INFORMATIE