Knieklachten

Als we aan kniepijn denken dan beelden we ons vaak de knieklachten in die acuut ontstaat tijdens het sporten. Door een verkeerde, plotselinge beweging kan er letsel ontstaan van de kniebanden (binnenband, buitenband, voorste kruisband, achterste kruisband) of meniscus. Gelukkig komen deze klachten niet vaak voor en zien we dat de meeste klachten langzaam en geleidelijk ontstaan. Dit kan komen door overbelasting of verkeerd gebruik tijdens het sporten of in het dagelijks leven.

Ook het ‚Äėouder‚Äô¬†worden¬†kan zorgen voor klachten in de knie (lees artrose, slijtage). De knie wordt dan vaak stijf en pijnlijk en je ervaart problemen met bijvoorbeeld opstaan en lopen.

Zoals je leest zijn knieklachten divers. Er kunnen verschillende symptomen aanwezig zijn met allen een ander plan van aanpak. Voelt de knie stijf? Dan kan het zinvol zijn het gewricht te mobiliseren. Voelt het gewricht instabiel? Dan gaan we aan de slag met het verbeteren van de stabiliteit. Mis je kracht…? Dan gaan we aan de slag met het sterker worden van de spieren rondom de knie. Maak nu direct een afspraak en ervaar het zelf!

Je kan ook bij ons revalideren na een knieoperatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kijkoperatie, kruisbandreconstructie of na het plaatsen van een totale knieprothese.