Enkel- en voetklachten

Als je door je enkel gaat dan heb je een grote kans dat je enkel meteen dik en stijf wordt. Dit acuut enkelletsel wordt vaak enkel distorsie genoemd. Dit kan erg vervelend zijn, maar gelukkig doet je lichaam dit met een reden. Het kan zijn dat je enkelbanden zijn opgerekt en hiermee dwingt je lichaam om je enkel te ontzien en rust te nemen. Zodra de zwelling en pijn afneemt kan je de enkel weer meer belasten. Na een trauma van de enkel kan het verstandig zijn om hulp te krijgen bij de revalidatie van de enkel. Zo weet je precies wat je wel en niet mag doen en helpen onze therapeuten je om je weer snel op de been te krijgen.

Ben je hersteld van een vorig enkelletsel, maar voelt je enkel instabiel en ga je vaker door je enkel? Dan is er waarschijnlijk sprake van functionele enkel instabiliteit. Met oefeningen en sportspecifieke functionele therapie helpen we je op weg om weer het volledige vertrouwen in je enkel terug te krijgen.

Enkelklachten na een breuk kunnen je belemmeren in het dagelijks leven of sport. Het kan zijn dat je enkel door de immobilisatie erg stijf is geworden. Het mobiliseren en het uitvoeren van oefeningen kan dan uitkomst bieden.

Klachten die zich onder de hak bevinden kunnen duiden op hielspoor ofwel facitis plantaris. Het kan dan soms pijnlijk zijn om op blote voeten of op slippers te lopen en het opstarten gaat dan vaak lastig. Manuele therapie van de voetgewrichtjes, dry-needling van de onderbeenspieren en/of oefentherapie kan helpen.

Aspecifieke klachten van de enkel of voet zijn klachten waarbij er geen directe diagnose kan worden gesteld. Dat betekent niet dat er niets aan de hand is. Zo kan het zijn dat de voetwortelbeentje of middenvoetbeentjes niet optimaal functioneren. Manuele therapie kan ervoor zorgen dat jij binnen de kortste keren weer loopt als een kievit.

Maak direct een afspraak:

info@fitfactorij.nl

06 – 28 21 84 84