Een fysiotherapeut wordt omschreven als een specialist in het menselijk bewegen. Wij behandelen jou met als doel je fysieke klachten te verminderen. Met onze hulp ben je snel weer in beweging en op weg naar fitheid.

Fitfactorij kijkt samen met jouw naar je wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden. Wij proberen een oorzaak te vinden voor je klachten middels een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek. Daarbij onderzoeken we op welke wijze het bewegen plaatsvindt om te analyseren waarom juist deze klachten aanwezig zijn.

Wij geloven dat de balans tussen belasting en belastbaarheid van een individu een centrale rol speelt. Belasting is de hoeveelheid kracht die op een bepaald moment op het lichaam inspeelt. Een gezonde hoeveelheid belasting is nodig om optimaal te kunnen functioneren. Belastbaarheid is de hoeveelheid (in)spanning die het lichaam tijdens een bepaalde periode kan verdragen. Indien de balans tussen beiden verstoord is, kunnen klachten ontstaan.

Onderbelasting (te weinig bewegen) kan klachten in stand houden of zelfs veroorzaken, maar een grotere belasting dan de belastbaarheid aankan, kan ook klachten veroorzaken. Wij helpen jou je evenwicht tussen deze belasting en belastbaarheid weer te herstellen.

NEEM CONTACT OP MET ONS VOOR MEER INFORMATIE