Dry needling is een effectieve behandelmethode om klachten aan te pakken die worden veroorzaakt door spierverhardingen. Zo’n hard aanvoelende plek in een spier noemen we ook wel een triggerpoint of knoop. Er kunnen verhardingen in meerdere spieren zijn.

Dry needling is géén acupunctuur
Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Er wordt alleen hetzelfde materiaal gebruikt, namelijk de naald. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Die blijven daar enige tijd zitten en zouden invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam.

Triggerpoints te lijf
Bij dry needling worden heel gericht spierverhardingen, triggerpoints, met één naald kort aangeprikt. Het inbrengen van het naaldje voel je niet. Bij het aanprikken van de spierverharding kan de spier zich aanspannen. Dat geeft kortdurend een soort kramp en/of schokkerig gevoel en kan gepaard gaan met wat lokale pijn en soms een uitstralende, zeurende sensatie. Daarna ontspant de spier zich meestal direct. Het kan ook voorkomen dat je wat gaat transpireren en dat je je even vermoeid voelt. Maak je geen zorgen, dat herstelt zich snel.

Direct effect
Wij gebruiken dry needling om pijn te reduceren en beweeglijkheid te laten toenemen. Dry needling is veel effectiever dan massages en rekoefeningen als het gaat om het verhelpen van triggerpoints. Zo kun jij sneller weer verder met trainen en bewegen. Je zult merken dat de spierfunctie en beweeglijkheid, na behandeling, vrijwel direct beter zijn. Je kunt wel na de behandeling tijdelijk een zeurderig en/of stijf gevoel ervaren. Ook dit herstelt zich snel.

NEEM CONTACT OP MET ONS VOOR MEER INFORMATIE