Sportfysiotherapie in Amersfoort

Sporten maakt een belangrijk deel uit van ons leven, het zorgt ervoor dat je fit blijft en beter in je vel zit. Heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten? Onze sportfysiotherapeuten in Amersfoort zijn gespecialiseerd om je zo snel mogelijk op wedstrijdniveau te krijgen. Sportfysiotherapie is er voor iedereen, voor de beginnende tot de ervaren (top)sporter.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een tak van de fysiotherapie die zich richt op (top)sporters. Onze ervaren sportfysiotherapeuten kijken verder dan alleen de locatie van de pijn. Ze analyseren de gehele bewegingsketen om te achterhalen of er schakels in de keten zijn die de blessure veroorzaken of onderhouden. FitFactorij is gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures en blessurepreventie voor zowel de breedtesport als topsport. Onze experts helpen je graag met sportfysiotherapie in Amersfoort, om je zo snel mogelijk weer op wedstrijdniveau te krijgen. Zo kom je fitter en sterker uit je blessure en helpen wij je bij het behalen van je sportieve doelen.

Sportspecifieke revalidatie

Wij bieden sportspecifieke blessurebehandeling aan. Onze therapeuten kijken naar jouw beweegproblemen en doelen. Elke sport en elke sporter heeft zijn of haar eigen aandachtsgebieden en voorkeuren, hierdoor heeft iedereen een eigen aanpak nodig. Wij kijken samen met jou naar de sport die je beoefent en hoe we het beste jouw blessure kunnen behandelen. Hiervoor beginnen we met een intake en onderzoek tijdens een eerste consult. Daarna stellen onze experts een behandelplan op en kijken we samen met jou wat er voor nodig is om je zo snel mogelijk van de blessure af te helpen. Bij FitFactorij maken we gebruik van verschillende specialisaties en werken we hier nauw mee samen, zo maken we gebruik van onder andere manuele therapie, dry needling of medical taping. Ook kan het zijn dat we samen met jou een video analyse doen om het beweegprobleem in kaart te brengen.

Naast een geheel eigen trainingsruimte waar je gebruik van kan maken tijdens je sportspecifieke revalidatie, hebben we altijd een ervaren trainer in de sportzaal rondlopen. Je hebt hierdoor altijd persoonlijke begeleiding, ook wanneer je met je eigen schema bij ons komt sporten. Ook kunnen wij op locatie van jouw sport komen om je daar zo specifiek mogelijk te laten revalideren om zo sportspecifiek mogelijk te trainen. Zo proberen we altijd de perfecte omstandigheden te creëren zodat je snel weer op wedstrijdniveau komt. Alles wordt zorgvuldig afgestemd op jou, om ze blessurevrij te sporten en nog betere sportprestaties te kunnen leveren.

Blessure preventie

Ben je niet geblesseerd of ben je net van je blessure af? Als sporter wil je natuurlijk betere sportprestaties leveren en minder kwetsbaar zijn voor blessures. Onze specialisten staan je op zulke momenten graag bij met sportfysiotherapie in Amersfoort. Wij kijken naar je behoeftes en naar je sport en maken een programma op maat om je sportprestaties te verbeteren. Iedere tak van sport en iedere sporter heeft zo zijn eigen aanpak nodig. Met de sportfysiotherapeut kijk je samen naar wat je nodig hebt en wat wij jou kunnen bieden om je specifieke doel te behalen. FitFactorij werkt onder andere samen met RC Eemland om hun topsporters niet alleen tijdens het seizoen, maar ook daarbuiten, fit te houden.

Voor wie is sportfysiotherapie?

Alle sporters:

  • met spier- en/of gewrichtsklachten;
  • die moeten revalideren na een operatie;
  • die sterker en fitter willen worden;
  • die een betere sportprestatie willen leveren.

 

Kortom: we helpen je om fitter en sterker te worden, wat zorgt voor blessurepreventie zodat jij je sportieve doelstellingen kan behalen.

Maak een afspraak met onze sportfysiotherapeut

info@fitfactorij.nl

06 – 28 21 84 84