Fysiotherapie in Amersfoort

Wanneer en voor wie is fysiotherapie geschikt? Fysiotherapie is geschikt voor iedereen die klachten heeft aan het houdings- en bewegingsapparaat (botten, spieren, gewrichten en zenuwen). Klachten waarmee je naar een fysiotherapeut kunt gaan zijn bijvoorbeeld sportblessures, klachten opgedaan tijdens je werk of door het maken van een verkeerde beweging. Maar ook met klachten door een ongeval, een ziekte of simpelweg door het ouder worden van het lichaam kan je bij de fysiotherapeut terecht. De fysiotherapeut gebruikt verschillende principes om de pijn te verminderen, zodat je weer normaal kan bewegen. Voor fysiotherapie in Amersfoort ben je bij ons aan het juiste adres! Onze therapeuten helpen je graag!

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het menselijk houdings- en bewegingsapparaat. Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen en helpen je bij het verminderen van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Wij helpen je onder andere bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, een blessure, na een operatie of bij een chronische aandoening.

Fysiotherapie is voor iedereen met lichamelijke klachten. Ervaar je hierdoor pijn of beperkingen in het dagelijkse leven? Dan helpen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten je hier graag bij!

Beweegproblemen

Bewegen lijkt misschien wel iets vanzelfsprekends, maar wanneer je lichaam even niet meewerkt of wanneer je ergens last van krijgt, merk je dat dit niet altijd het geval is. Met behulp van oefeningen of andere therapieën helpt de fysiotherapeut je beweeglijkheid weer te verbeteren en/of je pijn te verminderen. Bij de fysiotherapeut kan je niet alleen terecht voor de behandeling van bestaande klachten, maar ook om preventief (ergere) klachten te voorkomen. De fysiotherapeut zal, afhankelijk van je klachten, bij de behandeling gebruik maken van verschillende vormen van fysiotherapie zoals bijvoorbeeld oefentherapie, dry-needling of zelfs medical taping. Onze fysiotherapeuten helpen je graag bij het verminderen van de klachten, zodat je weer optimaal kan functioneren zonder pijn. (Bron: KNGF)

Binnen onze praktijk heeft iedere fysiotherapeut zijn eigen specialisatie. Zo richten wij ons voornamelijk op sporters, maar ook op revalidaties na een operatie. We maken gebruik van verschillende behandelvormen die jou helpen om zo snel mogelijk zonder klachten te kunnen functioneren. Onze specialisaties zijn onder andere sportfysiotherapie en manuele therapie.

Voor wie is fysiotherapie?

Fysiotherapie is voor iedereen die:

  • klachten en/of pijn ervaart aan het houdings- en bewegingsapparaat;
  • postoperatief moet revalideren;
  • een chronische aandoening heeft, waarbij de fysio kan helpen;
  • een blessure heeft.